Nyt varmeanlæg på Randersvej snart klar til brug

4. februar 2021

Det nye og store varmeanlæg på Randersvej er snart klar til brug

Som I sikkert har bemærket, så har vi ude på Randersvej bygget til med et stort anlæg. Hele processen er gået efter planen, fortæller driftsleder Hans Jørgen Hansen.

“Vi er nu startet op med at køre anlægget ind, og vi forventer, at vi har gang i driften på anlægget henover de første forårsmåneder i 2021,” siger han.

 

Mål om fossilfri varme

Det er et projekt, som forbereder Langå Varmeværk på en fossilfri varmeproduktion i fremtiden, og det skal være med til at påvirke den samlede CO2-udledning fra Langå Varmeværk/Randers Kommune.

“Vi er klar til at drøne derud af. Vi vil indenfor de næste to måneder have et driftklart værk, som vil indgå i den normale varmeforsyning. Det her kommer til at styrke vores grønne profil, da godt 75% af vores samlede varmeproduktion fremadrettet vil være på fossilfri brændsel,” fortæller driftslederen.

 

Stærkt varmeværk

Nu har vi værktøjerne til at møde et svært energimarked, fordi vi både kan køre på el, sol og gas.

“Vi er ikke tvunget til at bruge gas, uanset hvordan priserne udvikler sig. Vi kan trække i lige det håndtag, det er bedst at trække i, fordi vi har værktøjerne med flere brændselsmuligheder."

“Derfor har vi også en formodning om, at det fremadrettet vil have en positiv effekt på varmeprisen, da vi står godt rustet til fremtidens energimarked,” slutter han.